Uutiset

Uutiset

Vuoden 2020 SM-turnaus pelataan 8 joukkueen voimin!

25.6.2020


HC Kings Vantaalta nappaa SM-turnauksen viimeisen paikan ja huhut kertovatkin, että Kuninkaanmäeltä ollaan marssittamassa erittäin kovan luokan joukkue taistelemaan Suomen mestaruudesta Ylitorniolle 28.-29.8.2020. Näin ollen Ylitorniolla pelattavassa turnauksessa ovat mukana isäntäjoukkue Peräpohjolan Poropojat, Arjen Sankarit (Ylitornio), Sealapland Piranhas (Keminmaa), PHC (Oulu), Pohjosen Pallosaukot (Oulu), Pelikassit (Ylöjärvi), NHC (Helsinki/Turku), Hc Kings (Vantaa).


Tervetuloa !

Ballhockey SM-turnaus siirtyy pelattavaksi 28.-29.8.2020

24.4.2020


Maamme hallitus on linjannut, että yli 500 hengen tapahtumat perutaan heinäkuun loppuun saakka.

Terveys on meille tärkeintä tässä valitsevassa tilanteessa ja olemme Suomen Ballhockeyliitossa päättäneet yksimielisesti siirtää SM-turnauksen pelattavaksi 28.-29.8.2020.


Ilmoittautuminen jatkuu normaalisti ja vielä on 3 joukkueelle tilaa turnauksessa. Lisätietoa turnauksesta täältä.

Ballhockey SM-turnaus pelataan ensi kesänä Lapin maisemissa Ylitorniolla 3.-4.7.2020
8.1.2020


Suomen Ballhockeyliiton SM-turnaus suuntaa ensi kesänä Lappiin Suomen ja Ruotsin rajalle Ylitorniolle. Ylitornio ja Poropojat isännöi Suomen Ballhockeyliiton historiallista toista SM-turnausta 3.-4.7.2020.


Pelit pelataan Ainiovaaran Jäähallissa ja pelialustana toimii uusi Multisport- muovilattia.


- Pelit pelataan jääkiekkokaukalossa (58m x 27m) ja 5vs5 -pelimuotona.

- Peliaika 2x15min ja jokaiselle joukkueelle luvataan vähintään 3 peliä turnauksessa.

- Lauantaina luvassa turnauksen gaalailta sekä yhteistä ajanvietettä.


SM-turnauksen viimeinen ilmoittautumispäivä 31.5.2020.


UUDISTUKSIA VUODELLE 2020:

SM-turnaukseen osallistuminen onnistuu myös ilman seurasi virallista rekisteröintiä!


Hinnat:

- Suomen Ballhockeyliiton täysijäsenyys (200€) sekä SM-turnauksen osallistumismaksu (200€) yht. 400€

- Suomen Ballhockeyliiton kannatusjäsenyys (esim. ei rekisteröity yhteisö) sekä SM-turnauksen osallistumismaksu yht. 250€


Toiminta ohjeet:

- Kasaa joukkue

- Ilmoittaudu mukaan turnaukseen

- Hae Suomen Ballhockeyliiton jäsenyyttä tai kannatusjäsenyyttä

- Hio kuviot kuntoon

- Tule nauttimaan hienosta turnausilmapiiristä Lapin kauniisiin maisemiin.


Lisätiedot turnauksesta tästä!

Ballhockey MM-kisat kiinnostivat katsojia!

3.8.2019


Ballhockeyn MM-kisoista on nyt 5 viikkoa aikaa ja nyt onkin hyvä aika puida kisat lukujen valossa lävitse.

MM-kisoissa Steel Arenalla kävi katsojia yhteensä 31 840. Eniten katsojia oli paikan päällä finaalissa, jossa 7120 silmäparia oli todistamassa Slovakian ja Suomen taistelua maailmanmestaruudesta. Myös välierä kiinnosti slovakialaisyleisöä Kanadaa vastaan. Steel Arenan katsomossa oli todistamassa 4890 katsojaa, kun Slovakia eteni finaaliin. Slovakian ja Italian puolivälieräottelussa katsojia oli 4060.


Alkusarjan kiinnostavin ottelu katsojamäärällisesti oli isäntämaa Slovakian ja Tsekin kohtaaminen, jota seurasi 4850 katsojaa paikan päällä Steel Arenalla.

Hienoja katsojalukuja nähtiin myös paikallisen RTVS:n tv-lähetyksissä:


- n. 115 000 kotitaloutta näki Slovakian ja Italian puolivälieräottelun
- n. 130 000 kotitaloutta näki Slovakian välieräottelun Kanadaa vastaan.
- n. 170 000 kotitaloutta katsoi Slovakian ja Suomen finaalin television välityksellä.


Slovakian ballhockeyliitolle on kerrottu televisioyhtiön toimesta, että katsojaluvut ovat olleet erinomaisia ja ne ylittivät reilusti esim. salibandyn MM-kisojen katsojaluvut Slovakiassa.


Livestreamin (TV Huste) katsojaluvut olivat myös erinomaisia ja MM-kisojen otteluiden lähetyksien kokonaiskäyttäjämäärä olikin huikeat 800 000 käyttäjää.

Lähde: www.hokejbal.sk/?q=clanok/hokejbalove-ms-v-cislach/2811
Arvoisat Ballhockeyn seuraajat

27.6.2019


Olemme päättäneet siirtää SM-turnauksen ensi vuodelle. Hienoa menestystä tuoneet MM-kisat veivät paljon myös SM-kisojen järjestelyresursseista ja koemme, että SM-turnaus tulee näyttelemään suurta roolia Suomen Ballhockey-lajin kehityksessä tulevaisuutta silmällä pitäen.


Tämän seurauksena haluamme satsata myös jokaiseen SM-turnaukseen tapahtumana ja panostaa sen laatuun. Tällä hetkellä koemme, ettei sen järjestämiseen jää tarpeeksi resursseja MM-kisaprojektimme myötä.


Ensi vuonna SM-turnaus palaa kisakalenteriimme isompana ja vahvempana tapahtumana kuin koskaan ja sen suunnittelu aloitetaan pian.

Tulevaisuudessa SM-turnauksessa menestyneillä joukkueilla tulee olemaan mahdollisuus osallistua ISBHF:n seurajoukkueiden World Cuppeihin, jotka palaavat kansainvälisen ballhockeyliiton kisakalenteriin jo tänä vuonna.


Mikäli sinun seurasi tai kaveriporukkasi on kiinnostunut ensi vuoden SM-turnauksesta ota meihin yhteyttä office@ballhockey.fi niin kerromme suunnitelmistamme lisää.

Suomi valmiina MM-kisoihin!
9.4.2019


Pelikassien kokenut sentteri Arttu Viitanen sekä Poropoikien Santtu Sirkkala on nimitetty maajoukkueen kokoonpanoon Slovakian Kosicessa pelattaviin MM-kisoihin.

Viitanen on ollut Pelikassien kärkihyökkääjiä läpi ballhockey historian. Arttu on Vuorenmaan lisäksi niitä harvoja pelaajia, jotka ovat edustaneet Suomea jo vuoden 2009 MM-kisoissa Tsekin Pilzenissä.


Tärkeä palanen meidän joukkueeseen. Vanhempi Viitanen on erittäin monipuolinen pelaaja, joka osaa myös maalinteon jalon taidon. Taipuu tarvittaessa rooliin kuin roolin ja hoitaa sen kunnialla, hymäilevät valmentajat Arto Siikavirta ja Jari Väänänen yhteistuumin.


Poropoikien Santtu Sirkkala pukee maajoukkuepaidan ylleen toista kertaa uransa aikana. Viime kesän SM-turnauksessa sekä edellisessä MM-kisoissa Sirkkalan otteet ovat olleet sen verran lupaavia, että kutsu kävi jälleen maajoukkueeseen.


Tämä Pellon lahja Suomen ballhockeylle, tekee töitä hartiavoimin ja vääntöä löytyy. Täksi kesäksi, kun saamme Santulle hieman suoraviivaisuutta kisoihin lisää, niin tehot tuplaantuvat. Juoksuvoimainen nuori atleetti, luonnehtii valmentaja Jari Väänänen nimitystä.


Tästä on hyvä lähteä rakentelemaan ketjukoostumuksia kevään harjoitusleireille. Meidän täytyy hioa kuviot kuntoon, jotta olemme valmiina, kun pallo tippuu lattiaan 14.6. Slovakiaan vastaan, lopettavat Jari Väänänen sekä Arto Siikavirta.


Maajoukkueen kokopanoon kokonaisuudessaan:


Maalivahdit / Goalies:


#21 Tommi Kuru (PHC)
#31 Villehart Kuusamo (Poropojat)


Puolustajat / Defence:


#3 Jani Viitanen (Poropojat)
#5 Ville Väänänen (Poropojat)
#8 Juuso Nieminen (Poropojat)
#26 Risto Lindfors (Pelikassit)
#44 Taneli Marjeta (Poropojat)
#54 Lauri Viitanen (Pelikassit)
#55 Kalle-Veikko Koivisto (HC Kings)
#88 Ville Ahola (Poropojat)


Hyökkääjät / Forwards:


#10 Paulus Kariniemi (Poropojat)
#11 Johannes Pukema (Poropojat)
#12 Hans Mäenalanen (Pelikassit)
#13 Sami Pietsalo (Poropojat)
#18 Juho Kangas (Poropojat)
#20 Jaakko Vuorenmaa (Pelikassit)
#22 Alex Hukki (Pelikassit)
#29 Mikko Hyvönen (HC Kings)
#53 Arttu Viitanen (Pelikassit)
#86 Jari Pohjola (PHC)
#87 Toni Lampo (Pelikassit)
#92 Santtu Sirkkala (Poropojat)
#93 Toni Jeskanen (HC Kings)


Taustahenkilöt / Staff:


Jari Väänänen (Valmentaja / Coach )
Arto Siikavirta (Valmentaja / Coach)
Veli Kuusamo (Joukkueenjohtaja / Team Manager)
Ville Pohjola (Huolto / Equipment Manager)
Matti Räisänen (Huolto / Equipment Manager)
Henri Mäenalanen (Team Staff)
Panu Hämäläinen (Team Staff)

Hyökkäys täydentyy luottomiehellä

15.3.2019


Poropoikien Johannes Pukema on seuraava nimi täydentämään maajoukkueen hyökkäyskalustoa. MM-kisat ovat Pukemalle jo neljännet.


- Kovakuntoinen ja juoksuvoimainen keskushyökkääjä, joka laittaa itsensä aina likoon viimeiseen asti. Oppinu viime aikoina myös maalinteon jalon taidon, ikä tekee tehtävänsä. Pukemaan voi aina luottaa, hehkuttaa valmentaja Jari Väänänen.


- Joukkuepelaaja isolla jiillä ja sopeutuu rooliin ko rooliin. Valmis syömään palloa omissa, mutta tarvittaessa pystyy myös ratkaisuihin. Puksu on valmentajan ihannepelaaja, kommentoi valmennusvastuun jakava Arto Siikavirta.

Suomen Ballhockeyliitto yhteistyöhön Oulun Matkatoimiston kanssa.

21.2.2019Oulun Matkatoimisto on yksityinen täyden palvelun matkatoimisto, joka on erityisesti keskittynyt ryhmämatkoihin. Oulun Matkatoimistolla on ryhmämatkojen järjestämisestä vankkaa kokemusta jo kymmenen vuoden ajalta.


"Yhteistyöhön Oulun Matkantoimiston kanssa päädyimme ryhmämatkojen räätälöitävyyden ja asioinnin helppouden myötä. Meidän toiveet on otettu huomioon ja matka MM-kisoihin toteutetaan niiden pohjalta."

- Johannes Pukema ballhockeyliitosta kommentoi yhteistyösopimusta.


Oulun Matkatoimisto tekee mielellään yhteistyötä eri urheiluseurojen ja yhdistysten kanssa.


"Olemme tehneet yhteistyötä lajia pelaavan seurajoukkueen kanssa jo 5 vuotta ja yhteistyö on sujunut hienosti. Erittäin mukava juttu, että saamme tehdä yhteistyötä nyt myös ballhockeyliiton kanssa."

- Henna Tauriainen Oulun Matkatoimistosta kommentoi yhteistyön syntyä.


Puolustus valmiina MM-kisoihin!

10.2.2019


Poropoikien Ville Ahola ja Pelikassien Risto Lindfors liittyvät Kosicen kisakoneeseen. Aholalla MM-kisat tulevat olemaan hänen uransa neljännet.


"Ville on erittäin tuttu pelaaja meille. Hän painaa täryjyrän lailla koko kentän alueella ja pienimmät jää jalkoihin. Villellä on mahtava asenne ja taistelee aina loppuun asti."


Lindfors puolestaan tekee MM-kisadebyttinsä Slovakiassa. Risto vakuutti SM-turnauksessa omalla tekemisellään ja kutsu maajoukkueeseen kävi.


"Risto on poikkeuksellinen kaveri. Pelasi ballhockeyta ensimmäisen kerran viime kesän SM-turnauksessa ja nousi heti Pelikassien tukipilariksi kertaheitolla. Pelaa tasaisen varmasti vaihdosta toiseen ja pystyy tarvittaessa kannattelemaan joukkuetta vaikeina hetkinä."


Maajoukkue tällä hetkellä:


Maalivahdit / Goalies:


#21 Tommi Kuru (PHC)

#31 Villehart Kuusamo (Poropojat)


Puolustajat / Defence:


#3 Jani Viitanen (Poropojat)

#5 Ville Väänänen (Poropojat)

#8 Juuso Nieminen (Poropojat)

#26 Risto Lindfors (Pelikassit)

#44 Taneli Marjeta (Poropojat)

#54 Lauri Viitanen (Pelikassit)

#55 Kalle-Veikko Koivisto (HC Kings)

#88 Ville Ahola (Poropojat)


Hyökkääjät / Forwards:


#10 Paulus Kariniemi (Poropojat)

#12 Hans Mäenalanen (Pelikassit)

#13 Sami Pietsalo (Poropojat)

#18 Juho Kangas (Poropojat)

#20 Jaakko Vuorenmaa (Pelikassit)

#22 Alex Hukki (Pelikassit)

#29 Mikko Hyvönen (HC Kings)

#86 Jari Pohjola (PHC)

#87 Toni Lampo (Pelikassit)

#93 Toni Jeskanen (HC Kings)


Taustahenkilöt / Staff:

Jari Väänänen 

Valmentaja / Coach

Arto Siikavirta

Valmentaja / Coach

Kosicen MM-kisoissa maajoukkueen pukee Joma

31.1.2019

 

Joman maahantuoja Funride Oy ja Suomen ballhockeymaajoukkue on aloittanut yhteistyön.

 

Yhteistyö kattaa maajoukkueen peliasut sekä muut kisatekstiilit.

Peliälyä sekä taistelutahtoa hyökkäykseen

24.1.2019

 

Pelikassien Jaakko Vuorenmaa ja Hc Kingseissä esiintynyt Toni Jeskanen maajoukkueen hyökkäykseen.

 

Vuorenmaalle tulevat MM-kisat ovat uransa toiset ja hänen onkin erittäin mielenkiintoinen pelaaja jo pelkästään senkin takia, että hän on tämän hetken joukkueesta ainoa, joka on edustanut Suomea vuoden 2009 MM-kisoissa Tsekin Pilsenissä.

 

"Vuorenmaa on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Pelasi ensimmäiset maajoukkuepelinsä jo vuonna 2009 Pilsenissä ja nousi uuteen kukoistukseen viime kesän SM-turnauksessa ollen All Star- hyökkääjä. Jaakko on myös kansallisen tason suunnistaja, joten pisteiden lisäksi arvokas työjuhta joukkueelle pitkässä turnauksessa"

 

Toni Jeskanen tekee debyyttistä maajoukkueeseen Kosicessa. Jeskaselta löytyy ballhockeytaustaa vuodelta 2016 seurajoukkueiden World Cupista Saksan Heilbronnista, jossa hän edusti HC Kingsejä.

 

"Toni on erittäin hyvä rytmittämään sentterinä peliä, että tälläiselle kaverille joukkueessa on aina tilaa. Toni pystyy myös tiukan paikan tullen antamaan myös tulitukea ja ratkaisuvoimaa, jotta pelit kääntyvät meille. Katsotaan leireillä mitä kaikkea keksimme kaverin rooliin"

 

Maalivahdit / Goalies:

 

#21 Tommi Kuru (PHC)

#31 Villehart Kuusamo (Poropojat)

 

Puolustajat / Defence:

 

#3 Jani Viitanen (Poropojat)

#5 Ville Väänänen (Poropojat)

#8 Juuso Nieminen (Poropojat)

#44 Taneli Marjeta (Poropojat)

#54 Lauri Viitanen (Pelikassit)

#55 Kalle-Veikko Koivisto (HC Kings)

 

Hyökkääjät / Forwards:

 

#10 Paulus Kariniemi (Poropojat)

#12 Hans Mäenalanen (Pelikassit)

#13 Sami Pietsalo (Poropojat)

#18 Juho Kangas (Poropojat)

#20 Jaakko Vuorenmaa (Pelikassit)

#22 Alex Hukki (Pelikassit)

#29 Mikko Hyvönen (HC Kings)

#86 Jari Pohjola (PHC)

#87 Toni Lampo (Pelikassit)

#93 Toni Jeskanen (Hc Kings)

Puolustukseen lisää nimiä!

15.1.2019

 

Poropoikien puolustajakaksikko on nimetty Kosicen kisakoneeseen. Jani Viitaselle kisat tulevat olemaan uransa toiset. Vastaavasti Juuso Niemiselle Kosicen kisat tulevat olemaan hänen uransa kolmannet.

 

"Jani pelasi erittäin vakuuttavasti viime vuoden SM-turnauksessa. Hän on erittäin luotettava sekä juoksuvoimainen pakki, jota voi käyttää monessa eri roolissa. Periksiantamaton luonne ja esimerkillisyys joukkueen eteen pelaamisesta, on jotain sellaista, mitä voi vain ihailla", luonnehtivat valmentajakaksikko Siikavirta sekä Väänänen

 

"Juusolla jäi SM-kisat väliin Kiinan komennuksen myötä, mutta tiedämme Juuson vahvuudet läpikotaisin. Hän on hyvin ampuva sekä liikkuva rightin pakki. Juuson pallovarmuus ja rauhallisuus ovat joukkueellemme erittäin tärkeitä ominaisuuksia tätä kokonaisuutta katsoen. Odotamme Juusolta kisoissa myös hyökkäyspään tehoja. Hakenut vuoden verran oppia Kiinan maalta ja niillä opeilla kuulema verkko heiluu", lataa Siikavirta odotuksiaan Niemiselle.

 

Maalivahdit / Goalies:

 

#21 Tommi Kuru (PHC)

#31 Villehart Kuusamo (Poropojat)

 

Puolustajat / Defence:

 

#3 Jani Viitanen (Poropojat)

#5 Ville Väänänen (Poropojat)

#8 Juuso Nieminen (Poropojat

#44 Taneli Marjeta (Poropojat)

#54 Lauri Viitanen (Pelikassit)

#55 Kalle-Veikko Koivisto (HC Kings)

 

Hyökkääjät / Forwards:

 

#10 Paulus Kariniemi (Poropojat)

#12 Hans Mäenalanen (Pelikassit)

#13 Sami Pietsalo (Poropojat)

#18 Juho Kangas (Poropojat)

#22 Alex Hukki (Pelikassit)

#29 Mikko Hyvönen (HC Kings)

#86 Jari Pohjola (PHC)

#87 Toni Lampo (Pelikassit)

Juoksuvoimaa sekä peliälyä hyökkäykseen!

5.1.2019

 

Maajoukkueen hyökkäys täydentyy PHC:n Jari Pohjolalla ja Pelikassien Hans Mäenalasella. Pohjolalle MM-kisat tulevat olemaan jo uransa neljännet (4) tulevana kesänä.

 

"Jari alkaa olemaan vakiokasvo maajoukkueessa ja hänen ennakkoluuloton asenne ja halu voittaa ovat sellaisia avaimia, mitä tarvitsemme joukkueeseen. Jarilla on myös erittäin hyvä laukaus, kuhan vain käyttäisi sitä enemmän." kommentoi pilke silmäkulmassa valmentaja Jari Väänänen miehen nimitystä.

 

Hans Mäenalainen ei ole suinkaan ballhockeyn saralla tuntematon mies, vaikka Hans tekeekin debyyttinsa maajoukkueeseen vasta nyt Kosicessa. Pelikassien Mäenalaisen veljekset ovat kantaneet Pelikassien menestystarinaa jo vuodesta 2009. Hans on veljeksistä nuorin ja ansaitusti mukana kisajoukkueessa.

 

"Mäenalanen on hyvän peliälyn omaava peliä tekevä ja erittäin hyvä kahden suunnan keskushyökkääjä. Hans tulee olemaan tärkeä palanen joukkueessa", perustelee valmentaja Siikavirta nimitystä.

 

Maalivahdit / Goalies:

 

#21 Tommi Kuru (PHC)

#31 Villehart Kuusamo (Poropojat)

 

Puolustajat / Defence:

 

#5 Ville Väänänen (Poropojat)

#44 Taneli Marjeta (Poropojat)

#54 Lauri Viitanen (Pelikassit)

#55 Kalle-Veikko Koivisto (HC Kings)

 

Hyökkääjät / Forwards:

 

#10 Paulus Kariniemi (Poropojat)

#12 Hans Mäenalanen (Pelikassit)

#13 Sami Pietsalo (Poropojat)

#18 Juho Kangas (Poropojat)

#22 Alex Hukki (Pelikassit)

#29 Mikko Hyvönen (HC Kings)

#86 Jari Pohjola (PHC)

#87 Toni Lampo (Pelikassit)

Terrierimäisyyttä ja voimaa hyökkäykseen

11.12.2018

 

Paulus Kariniemi (Poropojat) ja Toni Lampo (Pelikassit) on nimitetty Kosicen kisakoneeseen. Kariniemelle MM-kisat tulevat olemaan hänen uransa kolmannet.

 

"Joukkueemme oma terrieri, joka taistelee joka tilanteen loppuun. Kariniemen tavaramerkki onkin pallojen "syönti" ja hän blokkaakin kohta enemmän vastustajan laukauksia kuin omat maalivahdit" kuvailee valmentaja Väänänen pilke silmäkulmassa Kariniemeä.

 

Lampo tekee MM-kisadebyyttinsä Kosicessa.

 

"Nyt saatiin joukkueeseen kaivattua voimaa ja ehkä jopa hyvällä tavalla pientä ilkeyttä kokonsa puolesta jo. Tonin ominaisuudet ei suinkaan lopu vain voimaan ja isoon kokoon. Hän on erittäin taitava käsistään ja juonikas hyökkäysalueella." valmentaja Siikavirta kommentoi uutta nimitystä.

 

Joukkue tässä vaiheessa:

 

MV Villehart Kuusamo (Poropojat)

MV Tommi Kuru (PHC)

 

P Ville Väänänen (Poropojat)

P Lauri Viitanen (Pelikassit)

P Taneli Marjeta (Poropojat)

P Kalle-Veikko Koivisto (HC Kings)

 

H Juho Kangas (Poropojat)

H Alex Hukki (Pelikassit)

H Mikko Hyvönen (HC Kings)

H Sami Pietsalo (Poropojat)

H Toni Lampo (Pelikassit)

H Paulus Kariniemi (Poropojat)

 

Valmentaja Jari Väänänen

Valmentaja Arto Siikavirta

Kaksi debytanttia maajoukkueeseen

5.12.2018

 

Kosicen kisakoneeseen on nimetty kaksi ensikertalaista. Poropoikia edustava puolustaja Taneli Marjeta tulee pukemaan maajoukkuepaidan ylleen ensimmäistä kertaa Kosicessa.

 

"Isokokoinen puolustaja, joka siivoaa maalin edustaa hyvin. Pallollisena kuitenkin erittäin rauhallinen ja avaa peliä hyvin. Lisäksi rightin puolen puolustajana antaa meille erittäin hyvän lisän viivapelaamiseen." kommentoi valmentaja Jari Väänänen.

 

Debytanteista toinen Kalle-Veikko Koiviston (HC Kings) tarina on hyvin samankaltainen kuin yllämainitun mainitun Taneli Marjetan. SM-turnauksen kovat näytöt puhuivat puolestaan. Kalle-Veikko on erittäin fyysinen ja pallovarma puolustaja. Pelaa älykkäästi, mutta ei myöskään jäädy tiukoissa paikoissa, vaan pelirohkeutta kaverilta myös löytyy.

 

Nimitykset tällä hetkellä:

 

MV Villehart Kuusamo (Poropojat)

MV Tommi Kuru (PHC)

 

P Ville Väänänen (Poropojat)

P Lauri Viitanen (Pelikassit)

P Taneli Marjeta (Poropojat)

P Kalle-Veikko Koivisto (HC Kings)

 

H Juho Kangas (Poropojat)

H Alex Hukki (Pelikassit)

H Mikko Hyvönen (HC Kings)

H Sami Pietsalo (Poropojat)

 

Valmentaja Jari Väänänen

Valmentaja Arto Siikavirta


Maalinteko voimaa, liikettä ja monipuolisuutta hyökkäykseen

12.11.2018

 

Maajoukkuepaidan pukevat ylleen 23-vuotias Sami Pietsalo Poropojista sekä HC Kingsiä edustava Mikko Hyvönen. Pietsalolle tulevat MM-kisat ovat nuoresta iästään huolimatta jo uransa kolmannet. Valmentaja Jari Väänäselle Sami onkin erittäin tuttu vuosien varrelta.

 

"Sami tuo maajoukkueseen lisää ratkaisuvoimaa ja hänellä on erinomainen laukaus. Sami on parhaimmillaan armoton maalintekijä ja menee tilanteisiin täysillä ja tätä Samia tulemme tarvitsemaan Slovakiassa."

 

Mikko Hyvönen puolestaan tekee maajoukkuedebyytinsä Kosicessa. Mikko esiintyi SM-turnauksessa edukseen ja kiitoksena kutsu maajoukkueeseen näki päivän valon.

 

"Mikko on erittäin hyvä jalkainen, pallovarma sekä monipuolinen pelaaja. Tarvittaessa pystymme istuttamaan Mikon joko laitaan tai keskushyökkääjäksi", myhäilee Jari Väänänen

 

Joukkue tällä hetkellä:

 

MV Villehart Kuusamo (Poropojat)

MV Tommi Kuru (PHC)

 

P Ville Väänänen (Poropojat)

P Lauri Viitanen (Pelikassit)

 

H Juho Kangas (Poropojat)

H Alex Hukki (Pelikassit)

H Sami Pietsalo (Poropojat)

H Mikko Hyvönen (HC Kings)

 

Valmentaja Jari Väänänen

Valmentaja Arto Siikavirta

Ensimmäiset hyökkääjänimitykset Kosicen kisakoneeseen

8.10.2018

 

Alex Hukki (Pelikassit) ja Juho Kangas (Poropojat) pukevat maajoukkuepaidat ylleen Kosicessa.

 

Hukille kisat tulevat olemaan hänen uransa ensimmäiset, kun taas Kangas suuntaa uransa toisiin MM-kisoihin.

 

"Molemmat erittäin laadukkaita pelaajia. Hukki tuo joukkueeseen ratkaisuvoimaa ja Kangas omaa erittäin hyvän pelisilmän. Molemmat ovat vielä kätisyydeltään rightejä, mikä antaa meille hyvät lähtökohdat eri variaatioille", valmentaja Arto Siikavirta kommentoi tuoreista nimityksistä.


Team Finland road to the Kosice 2019

7.10.2018

 

Ballhockeyn MM-kisat pelataan ensi vuonna Slovakian Kosicessa (14.-22.6.2019). MM-kisa valmistelut ovat jo täydessä vauhdissa ja maajoukkuenimityksiä tullaan julkaisemaan piakkoin lisää.

 

Maajoukkueen vetovastuun ottaa Suomen mestaruuteen johdattanut Poropoikien valmennuskaksikko Arto Siikavirta sekä Jari Väänänen. Molemmilla valmentajalla on allaan jo kolmet MM-kisat, joten kokemusta ei kaksikolta puuttu. Puolustukseen on nimetty jo kaksi erittäin kokenutta pelaajaa, kun Pelikassien Lauri Viitanen ja Poropoikien Ville Väänänen tulevat edustamaan Suomea Kosicessa. Lauri Viitaselle MM-kisat tulevat olemaan jo uransa kolmannet. Ville Väänäselle vastaavasti MM-kisat tulevat olemaan hänen uransa neljännet.

 

Maajoukkueen tolppien välissä tullaan näkemän myöskin erittäin kokenut maalivahtikaksikko, kun PHC:n Tommi Kuru sekä Poropoikien Villehart Kuusamo on nimetty Kosicen kisakoneeseen. Molemmille maalivahdelle MM-kisat tulevat olemaan jo historian neljännet. Tommi Kuru on myös valittu kertaalleen MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi vuonna 2015 Sveitsin Zugissä. Vastaavasti Villehart Kuusamo valittiin Heilbronnissa pelattavissa seurajoukkueiden Wolrd Cupissa turnauksen parhaaksi maalivahdiksi vuonna 2016.

 

Maalivahdit/Goalies:

 

Tommi Kuru (PHC)

Villehart Kuusamo (Poropojat)

 

Puolustujat / Defence:

 

Lauri Viitanen (Pelikassit)

Ville Vänänen (Poropojat)

 

Taustahenkilöt / Staff

 

Jari Väänänen Valmentaja / Coach

Arto Siikavirta Valmentaja / Coach

Poropojat Suomen mestariksi

26.7.2018

 

Ballhockeyliiton historian ensimmäinen Suomen mestaruus ratkottiin Pirkkalassa 6.-7.7.2019. Tiukkojen ja dramaattisten vaiheiden jälkeen Suomen mestaruus matkasi Lappiin Ylitorniolle Peräpohjolan Poropoikien mukana.

 

Finaalissa kiteytyi koko lajin rikkaus ja suola, kun Poropojat johtivat peliä useamman kerran jo kahdella maalilla, mutta turnauksen isäntäjoukkue ylöjärveläinen Pelikassit kampesi aina tasoihin. Pelikassit tasoittivat finaalin 4-4 tilanteeseen noin 3 minuuttia ennen päätös summeria. Tasoituksen jälkeen Pelikassit ottivat hienokseltaan pelin otteen. Kaikki näytti siltä, että peli venyy jatkoajalle, mutta Poropoikien Taneli Marjeta olikin toista mieltä asiasta. Poropojat pääsivät ratkaisemaan ottelun vain sekunti ennen päätös summeria Taneli Marjetan maalilla ja näin Suomen mestaruus matkasi Ylitorniolle numeroin 5-4.

 

Poropoikien ja Pelikassien matka finaaliin ei ollut kuitenkaan turnauksessa päivän selvää. Välierissä PHC laittoi Poropojat erittäin ahtaalle hyvällä puolustuksellaan sekä loistavalla maalivahtipelillä. Poropojat saivat kuitenkin tarpeelliset maalit tehtyä ja näin välierä päättyi Poropoikien voittoon 3-0.

Myös HC Kings laittoi välierän toisessa kohtaamisessa ennakkosuosikin Pelikassit ahtaalle. Pelikassit aloitti ottelun erittäin vahvasti siirtymällä 2-0 johtoon pelikellon näyttäessä vain 4:53. HC Kings kuitenkin sisuuntui alkushokista ja erän loppupuolella joukkue kavensi lukemiksi 2-1. Näissä lukemissa siirryttiin myös erätauolle. Ottelussa jaettiin jäähyjä yhteensä 13 kappaletta, joka kertoo jo omaa kieltänsä sen rikkonaisuudesta. Ottelun ratkaisu nähtiinkin ylivoimalla Pelikassien toimesta, kun heti toisen erän alussa Hans Mäenalanen täräytti Pelikassit jo 3-1 johtoon. Pelikassit menivät ratkaisevasti 4-1 johtoon ajassa 26:03 ja ottelu alkoi olemaan taputeltu, vaikkakin HC Kings kavensi 4-2 vielä hetkeä myöhemmin ylivoimalla.

Turnauksen pronssille sijoituksien perusteella tuli HC Kings Vantaalta ja turnauksen neljänneksi oululainen PHC, joka pelasi lajia ensimmäistä kertaa kuten myös Kouvolasta turnaukseen matkannut Kouvostoliiton Kukot.

 

Suomen ballhockeyliiton ensimmäinen SM-turnaus onnistui erittäin hyvin ja tästä saammekin kiittää isäntäjoukkuetta Pelikasseja ja ison panoksen antanutta Henri Mäenalasta. Kiitoksia myös kaikille joukkueille, pelaajille, tuomareille sekä talkoolaisille!

 

Ballhockeyliiton ensi vuoden SM-turnaus pelataan jälleen Pirkkalassa 12.-13.7. ja Suomen Ballhockeyliitto etsiikin uusia joukkueita osallistumaan SM-turnaukseen. Toiveena olisi, että ensi vuonna Suomen mestaruutta tavoittelisi ainakin 8 joukkuetta eri puolin Suomea. Mikäli sinua tai kaverisi joukkuetta kiinnostaa osallistua tulevaan SM-turnaukseen, otathan rohkeasti yhteyttä meihin office(a)ballhockey.fi, niin kerromme lisää.

 

SM-turnauksen tilastot ja ottelupöytäkirjat pääset lukemaan tästä.

Pelikassit haluaa säilyttää kotitaian

5.7.2018

 

Huomenna se odotettu hauskuus vihdoin starttaa, kun pallo tipahtaa ensimmäistä kertaa Pirkkalan jäähallin lattiaan ja historian ensimmäinen Ballhockeyn SM-turnaus käynnistyy. Itseoikeutetusti ensimmäisessä ottelussa pelaa kotijoukkue Siivikkalan Pelikassit, jota voidaan helposti kutsua Suomessa lajin pioneereiksi. Miten tämä kaikki aikanaan sai sitten alkunsa.

 

- Pelikassien tie Suomalaisen ballhockeyn pioneeriksi oli osittain sattuman kauppaa. Vuonna 2008 voitetun streethockeyn SM-turnauksen jälkeen ilmeni mahdollisuus lähteä kokemaan ballhockeyn saloja Pilsenin MM-kilpailuihin ja sillä tiellä olemme kohta jo 10 vuotta olleet.

 

Pitkän matkan ovat siis Siivikkalan pojat kulkeneet ja nyt vihdoin on aika astella kotiareenalle ja taistella Suomen mestaruudesta. Joukkue on valmiina ja tuttuun alustaan on tutustuttu kevään ja kesän aikana.

 

- Kerran viikossa olemme käyneet muistuttelemassa mieleen ballhockeyn saloja sekä jokainen pelaaja on vastannut henkilökohtaisesta omatoimijaksostansa!

 

Pelikassien joukkueestakin löytyy vielä samoja pelaajia, jotka ovat olleet mukana joukkueen alkutaipaleista asti ja se nouseekin esiin yhtenä asiana, kysyttäessä joukkueen vahvuuksista.

 

- Kokenut, vahva sekä taisteleva.

 

Pelikassit on takuulla valmis repimään itsestään kaikki irti, jotta se taistelisi mestaruudesta ja joukkueella on kaikki edellytykset juhlia voittajana finaalin päätteeksi. Pelikassien osalta tavoite on selvillä ja siitä ei tingitä.

 

 

- Ehdottomasti lähdemme tavoittelemaan koko turnauksen voittoa, pelaajalista on sen verran vahva sekä kokenut, että minimitavoitteita ei kannata edes asettaa.

 

Viikonlopun aikana nähdään kaikkiaan siis 13 kamppailua viiden joukkueen välillä ja turnaus huipentuu lauantaina kello 17.30 pelattavaan SM-finaaliin. Pelikassit on varmoja siitä, että hallilla tullaan näkemään tasokasta ballhockeyta.

 

- Turnauksen taso nousee ainakin Suomen kovatasoisimmaksi koskaan, huhut kertovat, että kaikki ovat saaneet laadukkaat joukkueet kasaan joka tietää hyvää turnausta ajatellen.

 

Henkinen sodankäynti onnistuu myös Pelikassien suunnalta ja joukkueen mielestä turnauksessa on ainoastaan yksi ennakkoon muita kovempi.

 

- Poropojat on turnauksen ehdoton ennakkosuosikki, haastoivat jo viime Euro cupissa yhtä maailman parasta seurajoukkuetta tosissaan.

 

Turnauksen musta hevonen löytyy Pelikassien mielestä Vantaan suunnalta.

 

- Uskon, että HC Kings voi olla turnauksessa erittäin vahva. Taitotaso joukkueella on ehdotonta kärkeä, mutta riittääkö tämä, se jää nähtäväksi.

 

Pelikassien isännöimään SM-turnaukseen on ilmainen sisäänpääsy ja hallin pihalla päivystää myös Captain Hockeyn kiekkobussi, jossa kannattaa ehdottomasti piipahtaa. Hallin sisällä nähdään takuulla kovia vääntöjä ja lauantai-illan päätteeksi yksi joukkue juhlii Suomen mestaruutta.

 

- Tulkaa ihmiset ihmeessä paikalle, luvassa vauhdikasta pallopeliviihdettä, joka ei tule jättämään ketään kylmäksi ja vielä Euroopan huipputasolta.

Poropojat valmiina mestaruusjahtiin

3.7.2018

 

 

Peräpohjolan Poropojat kuuluu Pelikassien ohella turnauksen kokeneimpiin joukkueisiin ja joukkueesta löytyy vielä joitakin samoja pelaajia, jotka ovat olleet mukana joukkueen tarinassa aina vuodesta 2005 lähtien. Poropojat eivät ole vielä Ballhockeyn parissa voittaneet mitään, mutta vuoden 2016 World Cupin 2.sijaa voidaan pitää hienona saavutuksena. Ensimmäisten SM-kisojen alla herää kysymys joukkueen nälästä menestyä.

 

- Kukaan ei ole tässä lajissa mitään voittanut, joten nälkää löytyy. Ainoa vaihtoehto on mestaruus, mikään muu ei kelpaa.

 

Tavoite on siis naulattu kirkkaaksi ja se vaatii joukkueelta tasapainoista suoritusta, mutta myös yksilöiden esiinmarssia. Joukkueesta löytyy kahdesti World Cupissa All-star kentälliseen valittu Aki Pietsalo, jolta odotetaan myös tässä turnauksessa maaleja. Valmennus on luottavainen joukkueen ykköspyssyn kunnosta.

 

- Akin motto on, että levossa kehittyy. Uskon, että Aki jatkaa siihen mihin viimeksi jäi.

Pelkästään yhden miehen varaan ei mitään joukkuetta pystytä rakentamaan ja Poropojista löytyykin valmennuksen mukaan osaamista myös muilta tärkeiltä osa-alueilta.

 

- Joonan Juhon ja Kuhan Miken asennetta ja pelaamista joukkueen eteen kannattaa seurata. Lisäksi on jännä nähä, ottaako nuorempi Pietsalo askeleen eteenpäin ja syrjäyttää isoveljen maalinteko tilaston kärjessä.

 

Moni joukkueista on nostanut Poropojat turnauksessa suosikiksi, mutta Poropoikien valmennus ei lähde ottamaan paineita liikaa itselleen ja lähettää terveisensä kotijoukkueelle.

 

- Uskon, että turnauksessa ei tule olemaan yhtään helppoa peliä. Itse nostasin kuitenkin Pelikassit suurimmaksi suosikiksi. Pääsevät pelaamaan kotikentällä ja joukkue on tehnyt selkeän nuorennusleikkauksen.

 

Pirkkalassa pelattava turnaus pelataan läpi tiiviillä tahdilla ja palautusajat jäävät hyvinkin vähiin. Tällaisessa turnauksessa myös pääkoppaa lyödään kovaan testiin.

 

- Tasaista ja fyysisesti raskasta turnausta odotetaan. Uskon kuitenkin, että halu voittaa väsymyksen ja sen kautta jokainen jaksaa läpi turnauksen.

 

Turnauksen aikana pyritään katsastamaan pelaajia myös vuoden päästä Slovakian Kosicessa pelattaviin MM-kisoihin, joihin Suomi haluaisi saada mahdollisimman kilpailukykyisen joukkueen. Poropoikien valmennus ei lähde erikseen nimiä mainitsemaan, kun puhe kääntyy joukkueen potentiaalisiin pelaajiin, mutta antaa silti itsevarman lausunnon.

 

- Meiltä voi nostaa kaikki ehdolle mm-kisoihin. Itsestäänselvyytenä ei kukaan silti voi paikkaansa joukkueessa pitää. (Paitsi ehkä liiton puheenjohtaja)

 

SM-kisojen kanssa samana viikonloppuna pelataan Tampereella myös streethockeyn SM-karsintaa, mutta nämä kaksi lajia eroavat kuitenkin melkoisesti toisistaan. Poropoikien valmennus haluaakin ihmisten näkevän lajien erot.

 

- Kannattaa tulla seuraamaan Suomen parasta Ball Hokia! Tule katsomaan mikä ero on streethockeylla ja ballhockeylla.


Kings lähtee Tampereelle menestymään

29.6.2018

 

Vantaalainen HC Kings on yksi viidestä SM-turnaukseen osallistuvista joukkueista ja Poropoikien sekä Pelikassien lisäksi se kuuluu niihin joukkueisiin, jotka omaavat kokemusta Euroopan kentiltä. Kings osallistui kaksi vuotta sitten Saksan Heilbronnissa pelattaviin seurajoukkueiden World Cupiin, mutta silloin menestys vielä kiersi kapealla ringillä liikkeellä olleita vantaalaisia. Tarina Ballhockeyn pariin löytämisestä on tutunlainen.

 

- Streethockeyta vuosia pelanneena, kaivattiin vähän erilaista lajia kesän tapahtumiin. Poropoikain avustuksella pääsimme sitten mukaan Helbronniin 2016.

 

Jos on osa joukkueista satsannut pallotuntuman hakemiseen harjoittelun kautta, niin aivan samaa ei voida sanoa vantaalaisten valmistautumisesta SM-turnaukseen.

 

- Rentoutumalla ja lepäämällä. Lajia olemme viimeksi pelanneet 2016. 1/3-joukkueesta on ns. rookie-osastoa ja heillä tulee ensimmäinen kosketus lajiin nyt.

 

Kingsin pelaajista monelta löytyy taustaa jääkiekon parista ja sen puolesta siirtyminen Ballhockeyn pariin sujuu kätevämmin vaikka kyseessä ovatkin kaksi melko erilaista lajia. Pallollista taitoa kuitenkin löytyy ja kuvaus joukkueesta tuleekin käynnissä olevien jalkapallon MM-kisojen puolelta.

 

- Pelityyli muistuttaa Espanjan Tiki-takaa eli on lyhyihin syöttöihin, nopeaan liikkeeseen ja pallonhallintaan perustuvaa.

 

Kuten aiemmin jo mainittiin, löytyy Kingseiltä kokemusta Euroopan kentiltä ja niistä kokemuksista on takuulla hyötyä myös Tampereella. Turnaus onkin jäänyt joukkueen mieleen erittäin opettavaisena tapahtumana.

 

- Mukava ja opettavainen kokemus. Taktisella puolella mentiin eteenpäin koko turnauksen ajan. Verrattuna enemmän pelaamaamme streethockeyhin, laji on todella paljon raskaampaa. Saksassa olimme lisäksi mukana turhan pienellä materiaalilla. Nyt tämä asia on korjattu.

 

Puheen siirtyessä joukkueen tavoitteisiin ja yleiseen asenteeseen, tulee vastaus hyvin ytimekkäästi.

- Kings lähtee kaikissa tapahtumissa ja lajeissa aina voittamaan.

 

Ennakkosuosikin viittaa joukkue ei kuitenkaan suostu itselleen ottamaan vaan sysää paineita turnauksen pohjoisimman joukkueen suuntaan.

 

- Kyllähän ne isoimmat paineet on tietenkin suurella ja mahtavalla Porolaumalla.

 

Joukkue ei silti missään tapauksessa lähde Tampereelle nöyristelemään vaan on valmis taistelemaan tosissaan mestaruudesta. Turnauksen mustaa hevosta ei joukkueenjohdon mukaan tarvitse kaukaa hakea.

 

- HC Kings. Oppirahat on maksettu. Nyt on lunastuksen aika.

 

Kuten jo muiltakin joukkueilta olemme kuulleet, on turnauksessa varmasti luvassa vauhtia, mutta Kingsit nostavat esiin myös muutaman muun syyn sille, miksi pelejä kannattaa tulla katsomaan.

 

- Urheilullisia ja komeita nuoria miehiä vauhdikkaassa pelissä kannattaa aina tulla kattomaan.


Kouvolan ylpeys innolla kohti Tamperetta

26.6.2018

 

Ballhockey liitto sai keväällä mukavan puhelinsoiton, kun Kouvolan suunnalta otettiin yhteyttä ja kerrottiin kiinnostuksesta Ballhockeyta kohtaan. Rattaat lähtivät siitä pyörimään ja parin viikon päästä Kouvostoliiton Kukot ovat avaamassa historian ensimmäistä Ballhockeyn SM-turnausta. Suomessa pelattava Streethockey johti Kukkojen osalta myös Ballhockeyn löytämiseen.

 

- Kukot ovat osallistuneet street hockey turnauksiin vuodesta 2009 lähtien. Laji on kiehtonut pelaajia ja innokkuus on lisääntynyt vuosi vuodelta. Kun viime kesänä löysimme netistä tietoa ballhockeysta Suomessa oli ensimmäisenä ajatuksena, että teemme kaikkemme ollaksemme mukana. Nyt seuralla toiminnassa edustusjoukkue, harraste ja 6-10 vuotiaitten junioreitten joukkueet.

 

Kouvolassa aloitettiin valmistautuminen tuleviin kisoihin hyvissä ajoin ja joukkue on ollut hyvin sitoutunut tulevan kisaprojektin osalta.

 

- Joukkue aloitti harjoittelun huhtikuun lopulla. Harjoittelemme kahdesti viikossa, mutta on ollut ilo huomata kuinka paljon pelaajat harjoittelevat myös omatoimisesti.

 

Tuleva SM-turnaus on melko tiivis paketti ja joukkueet laitetaan peliohjelman osalta koville. Kuntopohjaa koetellaan varmasti jokaisen osalta, mutta minkälainen on sitten Kukkojen oma joukkue.

 

- Energinen ja positiivinen. Hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Taistelutahto joukkueen ehdoton vahvuus, jokainen antaa kaikkensa loppuun asti oli tilanne mikä hyvänsä.

 

Turnaus on enää muutaman viikon päässä ja jännitys alkaa nousta myös joukkueiden parissa. Kukkojen riveistä paistaa läpi innokkuus turnausta kohtaan.

 

- Odottavat tunnelmat, pelaamme ensimmäiset viralliset ottelumme turnauksessa ja olemme iloisia, että saamme pelata turnauksen avausottelussa.

 

Turnauksen viidestä joukkueesta Kukot ja PHC ovat lajin parissa ensikertalaisia. Poropojat ja Pelikassit ovat muita joukkueita selvästi kokeneempia, sillä Kingsiltä löytyy tililtään vain yksi turnaus ulkomailla. Paineita Kukoilta lähteekin tuttuun suuntaan.

 

- Ennakko paineet sysätään Pelikasseille ja Poropojille .Vankka lajikokemus ja kansainväliset pelit varmasti hioneet ennestäänkin kovia joukkueita.

 

Kukot ovat hankkineet turnaukseen yllättävää lisävoimaa katsomon puolelle ja se on yksi tekijä, joka nostaa joukkueen asetelmia ennakkokaavailuissa.

 

- Musta hevonen on ehdottomasti Kukot. Joka yhteishengellään, taistelutahdolla ja huikeilla cheerleadereillään pistää vastustajan sekaisin.

 

Tampereen Pirkkalassa käydään muutaman viikon päästä kovia vääntöjä historian ensimmäisissä Ballhockeyn SM-kisoissa ja huhuja on myös kantautunut Kouvolan suunnasta, että joukkuetta on saapumassa kannustamaan iso joukko faneja. Myös muita katsojia toivotaan paikalle ja heille lähteekin terveiset myös Kouvolan suunnasta.

 

- Ball hockey on vauhdikas ja katsoja ystävällinen laji, johon kannattaa tulla tutustumaan. Se vaatii pelaajalta kestävyyttä, nopeutta ja hyvää mailatekniikkaa. Ihastut varmasti.

PHC lähtee Tampereelle viihtymään

12.6.2018

 

Oululainen PHC ei jäänyt pitkäksi aikaa haikailemaan, kun joukkue kuuli mahdollisuudesta osallistua Ballhockeyn SM-kisoihin. Rekisteröityminen viralliseksi yhdistykseksi oli tekijämiesten käsissä helppoa kauraa ja näin PHC oli valmis liittymään neljän muun joukkueen seuraksi SM-kisojen joukkuekattaukseen. Joukkueen lajihistoriasta kysyttäessä puhe kääntyy Ylitornion suuntaan.

 

- PHC on Ylitornion, paremminkin Pukeman, Väänäsen ja Siikavirran kummipoika. Ylitornion herrat ovat mahdollistaneet ja antaneet kipinän, että Oulussa on paljon innokkaita palloilijoita ja lapin matkailijoita. Voidaan puhua, että PHC on Poropoikien farminfarmi.

 

PHC kuuluu kisoissa niihin seuroihin, jolta ei lajikokemusta löydy yhdenkään virallisen turnauksen merkeissä, mutta pelikokemusta toki löytyy jo pikkupojista lähtien. Ensimmäisiin virallisiin otteluihin joukkue valmistautuu pääasiallisesti Oulussa, mutta yksi reissu Lapin suuntaan on myös tehtynä.

 

- Olemme raapineet kasaan kylänmiehiä pari kertaa viikkoon ja pelattu tossulätkää. Pääsimme ydinporukalla myös tutustumaan Meän Tornionlaakso Cuppiin Ylitorniolle ja hakemaan sitä kautta tuntumaa peliin.

 

Tuskin yksikään joukkue tulevissa SM-kisoissa on niin sanottu koottu teos vaan joukkueita yhdistää tutut piirit ja halu harrastaa yhdessä. Tähän ei tee poikkeusta myöskään PHC, mutta joukkue nostaa esiin muutaman tekijän, jolla ollaan turnauksen kärkiosastoa.

 

- PHC on kaveriporukka, jota yhdistää vahva Me-henki. Tykkäämme touhuta yhdessä ja pelihommat on yksi tapa viettää aikaa hyvässä seurassa. Toki PHC:llä on turnauksen paras maalivahti, sponsorit ja bussi. Eli ei tässä ihan rookiena olla liikkeellä.

Liikoja menestyspaineita ei PHC itselleen kasaa vaan joukkue lähtee selvästikin nauttimaan hienosta tapahtumasta ja esiin nousee muutama mielenkiintoinen yksityiskohta tulevasta reissusta.

 

 

- Lähdemme turnaukseen niillä odotuksin, että saamme näpättyä selfien nuorimman Pietsalon (Poropojat) kanssa. Myös Hooksin siivet houkuttelee kovasti.

 

Turnausta odotetaan takuulla kaikissa joukkueissa odottavin fiiliksin ja luvassa on varmasti erittäin tasainen turnaus, jossa pelejä tulee menemään ristiin. PHC:lta tasosta kyseltäessä käy ilmi, että henkinen peli on näköjään jo aloitettu.

 

- Poropoikien viisikkopeli on kuin vanha tuttu Slovakian mylly. Taso on kova ja lähdemme opintomatkalle hakemaan tuntumaa lajiin.

 

Pelikassit ja Poropojat kuuluvat turnauksen kokeneimpiin joukkueisiin eikä PHC tunnu pitävän kun yhtä joukkuetta turnauksen selvänä suosikkina.

 

- Poropojat! Pystyykö niitä joku haastamaan? Ei ainakaan Suomessa, entä Euroopassa?

 

Useimmissa turnauksissa nähdään myös yllätyksiä joukkueilta, joista ei välttämättä ole ennakkoon kovin selkeää kuvaa ja näin joukkue pääsee yllättämään. PHC jatkaa henkisen pelinsä linjalla ja lähettää pienoiset terveiset Kouvolan suuntaan.

 

- Kouvostoliitto. Ei ois uskonut, että sielläkin pelimiehille mahtuu tennarit jalkaan. Haemme nimmarit myös sieltä turneen jälkeen.

 

Heinäkuussa pelataan siis ensimmäiset viralliset Ballhockeyn SM-kisat Tampereella ja luvassa on varmasti vauhdikkaita otteluita. Toivon mukaan myös yleisöä löytää paikalle ja ainakin PHC:lla on ihmisille selkeät terveiset.

 

- Laji on viihdyttävämpi kuin Madonnan keikka Ratinan stadionilla. Varmasti reilua peliä ja paljon maaleja. Tervetuloa!


SM-Turnaus pelataan 5 joukkueen voimin

4.6.2018

 

Historian ensimmäisestä ballhockeyn Suomen mestaruudesta taistelee 5 joukkuetta ympäri Suomen. Mukaan turnaukseen on ilmoittautunut Hc Kings Vantaalta, Pelikassit Ylöjärveltä, PHC Oulusta, Kouvostoliiton Kukot Kouvolasta sekä lappilainen Peräpohjolan Poropojat Ylitorniolta.

 

Turnauksessa pelataan yksinkertainen runkosarja, jonka jälkeen 4 parasta joukkuetta jatkavat pelejänsä välieriin. Lauantaina 7.7. noin klo 18.00 tiedetään, kuka vie ensimmäisen ballhockeyn Suomen mestaruuden. Katso tästä otteluohjelma.

 

Ballhockeyn ensimmäinen SM-turnaus

22.1.2018 (muokattu: naisten sarja mukaan) alkuperäinen uutinen 6.1.2018

 

Suomen Ballhockeyliitto ry järjestää historian ensimmäisen SM-turnauksen Tampereen alueella 6.-7.7.2018. Turnaus pelataan jäähallissa ja kaukalona toimii jääkiekkokaukalo, pelipaikka tarkentuu myöhemmin. SM-turnauksessa noudatetaan kansainvälisen Street & Ball Hockey- liiton (ISBHF:n) sääntöjä. ( 5 vs 5) SM-turnauksessa on varmuudella miesten sarja, mutta yritämme saada myös naisille oman sarjan. (väh. 4 joukkuetta)

 

Ensimäiseen SM-turnaukseen ei ole erillistä turnausmaksua, vaan ballhockeyliiton jäsenmaksu kattaa myös SM-turnauksen. Suomen Ballhockeyliiton jäsenyyttä voit hakea täältä. Suomen Ballhockeyliiton jäsenmaksu vuodelle 2018 on 400€.

 

Jos mieleesi juolahti kysymyksiä tai tarvitset apua seurasi rekisteröintiin, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla office(a)ballhockey.fi.


Suomi ballhockeyn MM-kisoissa sijalle 9.

18.6.2017

 

Suomi on sijoittunut Tsekeissä pelattavissa ballhockeyn MM-kisoissa sijalle 9. Kivenkova alkulohko osoittautuikin juuri niin haastavaksi kuin ennalta arveltiin. Kisoista lähdettiin hakemaan parempaa sijoitusta kuin viime kisoista, ja näinollen kisat päättyivät pettymykseen.

 

Alkulohkoon Suomi lähti tavoittelemaan  suoraan paikkaa puolivälieriin,  tarkoittaen sitä, että lohkon 3 parhaan joukkoon olisi päästävä. Ensimmäisessä ottelussa Suomi kohtasi kaksinkertaisen maailmanmestarin Slovakian. Slovakia oli totuttuun tapaan kova vastus, rutiini näkyi heidän tekemisessään. Henkilökohtaiset virheet kostautuivat ja vastustaja rokotti siinä kovalla prosentilla. Ottelu päättyi Slovakian voittoon 1-3. (tästä voit katsoa highlightit / tilastot / kuvat ottelusta)

 

Seuraavasssa alkulohkon pelissä Suomi kohtasi erittäin liikkuvan ja nopean Kanadan. Pelin alkuun Kanada tuli erittäin lujaa ja Suomi joutui puolustamaan omaa maaliaan, kunnes Kanadan pelaaja passitettiin jäähypenkille. Suomen ylivoima kantoi hedelmää ja näin Suomi siirtyi 1-0 johtoon. Tämän jälkeen Kanadan joukkueen rutiini ja nopeus alkoi purra ja Kanada otti rutiinivoiton 1-7. Viimeisen maalin Kanada sai tehty Suomen tyhjää maaliin.

(Highlightit / tilastot / Kuvat)

 

Välipäivän jälkeisessä pelissä Suomi kohtasi viime kisoissa 4. sijalle sijoittuneen Kreikan. Ottelun alkuun Kreikka rankaisi heti ensimmäisestään ylivoimasta ja tilanne oli 1-0. Suomen ensimmäisellä ylivoimalla Kreikka pääsi tekemään alivoimalla tilanteeksi 2-0. Kreikan ylivoimapeli toimi ja ottelu päättyi loppujen lopuksi Kreikan voittoon 4-0. (Highlightit / Tilastot / Kuvat)

 

Alkulohkon viimeisessä ottelussa panoksena oli säälipleijaripaikka, jota lähdettiin hakemaan Intiaa vastaan. Ottelu oli tiukkaa vääntöä alusta saakka, Suomi painoi päälle täysillä. Maalinteko nousi jälleen isoksi Suomen joukkueen otsikoksi ja tehottomuus vaivasi. Intian rutiini nousi jälleen esiin viimeisessä erässä. Intia voitti ottelun lukemin 4-1 ja varmisti paikan lohkon 3 parhaan joukkoon.Suomelle tappio tiesi lohkon 5 sijaa ja näin ollen säilyminen A-poolissa ei ollut enää varmaa. (Highlightit / Tilastot / Kuvat)

 

Kisojen toisen välipäivän jälkeen Suomi kohtasi ns. kuoleman pelissä säälipleijareissa Portugalille hävineen Ranskan, joka oli voittanut B-poolin ja noussut karsintoihin. Ottelun panoksena oli voittajalle A-poolipaikka. Ottelu alkoi täysin Suomen hallinnassa, mutta tehottomuus vaivasi jälleen Suomen joukkuetta. Ranska kesti aina toisen erän alkuun, jolloin Aki Pietsalo sai pallon lapaansa maalin eteen, eikä mies erehtynyt, saattaen tilanteen 1-0. Ottelun kolmas erä alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla Suomen merkkausvirheen takia, jolloin Ranska pääsi tasoittamaan ottelun 1-1. Tasoituksen jälkeen Suomi vyöryi Ranskan päähän ja haki vimmatusti johtomaalia. Ajassa 35.19 Sami Pietsalo täräytti pallon verkkoon,vieden Suomen 2-1 johtoon. Helpottava 3-1 maali tuli saman miehen lavasta ylivoimalla 37.41. Suomi sai turnauksen ensimmäisen voittonsa ja Maamme-laulu kajahti Tipsport Arenalla komeasti. (tilastot / Kuvat)

 

Kisojen viimeisessä ottelussa pelattiin sijoista 9-10. Vastaan asettui myöskin A-poolipaikan varmistanut Italia. Ottelu oli iloista hyökkäysvoittoista ballhockeyta, tilanteita syntyi puolin ja toisin. Suomi kaivoi asenteella ottelusta voiton sijouttuen MM-kisoissa 9. sijalle. Lisäksi Suomen vähäiset jäähyminuutit ja herrasmiesmäinen peli palkittiin Fair play -palkinnolla. (Tilastot / Kuvat)

 

Kaiken kaikkiaan turnauksesta pitää ottaa opiksi seuraaviin MM-kisoihin, jotka pelataan kahden vuoden kuluttua Slovakiassa. Suomen joukkueesta paistoi läpi pelaamattomuus, sekä kovien pelien puuttuminen. Tästä lähdetään rakentamaan uutta tulevaisuutta Suomen ballhockeylle.

 

Turnauksesta löytyy mukavasti videomateriaalia youtubesta / Kanava Hokejbal TV (päivän hienoimmat torjunnat/maalit).

Ylhäältä löydätkin esimakua Tommi Kurun torjunnasta (6.6.2017, päivän hienoin torjunta)

Suomi mukana ballhockeyn MM-kisoissa

29.05.2017

 

Ballhockeyn MM-kisat lähestyvät kovaa vauhtia. Kisat pelataan Tshekin Pardubicessa 1.-10.6.2017. Suomi aloittaa peliurakkansa 2.6. klo 17.00 (S.a.) hallitsevaa maailmanmestaria Slovakiaan vastaan. MM-kisojen kaikki ottelut on nähtävissä suorana kisasivujen streamin kautta.

 

Suomea tämän vuoden kisoissa edustaa ylitorniolainen seurajoukkue Peräpohjolan Poropojat. Suomen matkaa MM-kisoissa voit tarkemmin seurata Poropoikien facebookin sekä instagramin (poropojat_official) kautta.

 

Suomen ottelut:

 

2.6.2017 klo 17.00 (s.a.) Suomi vs Slovakia

3.6.2017 klo 15.00 (s.a.) Suomi vs Kanada

5.6.2017 klo 14.30 (s.a.) Kreikka vs Suomi

6.6.2017 klo 15.00 (s.a.) Intia vs Suomi

 

Näin kisoissa pelataan:

 

A-pool:

 

10 eri maata, kahdessa eri lohkossa:

Lohko A: Slovakia, Kanada, Kreikka, Suomi, Intia

Lohko B: Tshekki, USA, Sveitsi, Portugali, Italia

 

Lohkojen 3 parasta lunastaa suoran puolivälierän paikan 8 joukkoon

Lohkojen 4. sijoittuneet pelaavat ns. "sääliplayoffs" kierroksen B-poolin lohkojen voittajia vastaan.

Otteluparien voittajat lunastavat jatkopaikan puolivälieriin.

Puolivälierissä pelataan otelupareittain A1 vs B4, B1 vs A4, A2 vs B3, B2 vs A3 jne. Voittajat jatkavat välieriin ja häviäjistä muodostetaan otteluparit, jossa maat kohtaavat toisensa ja näistä ottelupareista voittajat pelaavat sijoista 5-6 ja häviäjät 7-8 sijoista.

"Sääliplayoffs" otteluparien häviäjät jatkavat taistelua paikoista A-poolissa, jossa ne kohtaavat alkulohkojen 5. sijoittuneet joukkueet. Näiden otteluparien voittajat jatkavat seuraavissa kisoissa A-poolissa ja pelaavat keskenään sijoitsta 9-10. Hävijät aloittavat seuraavat kisat B-poolissa ja pelaavat sijoista 11-12.

 

Otteluohjelma pdf-muodossa

MM-Kisojen kotsivut: www.pardubice2017.com/eng/

Suomen Ballhockeyliitto ry.

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksy